Pluis. ondersteuning sociale veiligheid

zorg_logoSociale veiligheid, of in dure termen ‘social security’, is het samen zorgdragen voor de veiligheid van ouderen. Soms kunnen ouderen zichzelf niet meer volledig redden of hebben ze direct hulp nodig in een medische noodsituatie, juist in deze gevallen is sociale veiligheid enorm belangrijk. Door af en toe langs te gaan bij ouderen kunt u of de omgeving van de oudere controleren of er niks aan de hand is en of de oudere geen directe zorg nodig heeft. Sociale veiligheid kan ook met componenten van Pluis, gericht op het direct hulp bieden bij medische ongevallen.

Sociale veiligheid met Pluis

Het motto van Pluis is ‘veiligheid doen we samen’, waar sociale veiligheid een goed voorbeeld van vormt. Wij bieden losse componenten aan ouderen aan, die zo een persoonlijk alarmeringssysteem in hun woning kunnen laten installeren. Neem bijvoorbeeld de IP-camera, waarmee het op afstand mogelijk is om mee te kijken in de woning van een oudere. Door af en toe samen te kijken of er niks aan de hand is, wordt de kans op ernstig letsel bij een noodsituatie een stuk kleiner.

Veiliger in huis dankzij de paniekknop

Ook een paniekknop bij ouderen in de woning zelf vormt onderdeel van social security. Via de paniekknop kan de oudere direct een alarm af laten gaan in de particuliere meldkamer, waarvandaan wij contact opnemen met een van de vooraf opgegeven waarschuwingsadressen. Deze adressen kunnen familieleden zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden van de oudere. Omdat het vaak niet mogelijk is direct hulpdiensten in te schakelen, omdat deze een geverifieerd alarm nodig hebben, is juist nu de sociale veiligheid van groot belang voor de oudere. Door als omwonende of familielid te controleren of er inderdaad sprake is van bijvoorbeeld een medisch ongeval, kan vanuit de meldkamer een ambulance of andere hulpverlenende dienst ingeschakeld worden.

Pluis. Brand & Inbraak

Simpel te bedienen
& uit te breiden.

Ontdek ons scherp geprijsde alarmsysteem en ervaar hoe simpel het is om uw huis te beschermen.