Wat voor slot werkt het beste tegen diefstal?

Er bestaat vanzelfsprekend niet een beste slot tegen diefstal. Wel kunt u bij het kiezen van sloten voor uw deuren en ramen in uw woning rekening houden met een aantal aspecten. Allereerst is het van belang om te kiezen voor stevigheid, een hangslot op een schuurdeurtje is vanzelfsprekend snel gekraakt voor een inbreker. Ook wanneer een kozijn of deur al half vergaan of deels verrot is, heeft het aanbrengen van een slot uit het duurste segment geen enkele zin. Om uw woning goed te beveiligen tegen diefstal is het dus belangrijk meerdere elementen te combineren. Kies voor een stevige basis, een goed slot en eventueel extra beveiliging in uw woning.

Een goed slot is voorzien van een zogenaamd SKG-keurmerk en te koop bij uw plaatselijke bouwmarkt of online in tal van webwinkels. Voor kozijnen en deuren raden we u aan te kijken naar het KOMO-keurmerk, wat eveneens een indicatie is van een goede kwaliteit.

U kunt er daarnaast nog voor kiezen om uw woning te beveiligen met bijvoorbeeld het basispakket en losse componenten van Pluis. Kies bijvoorbeeld voor een magneetcontact op ramen en deuren, wat een alarm af laat gaan als de inbreker uw woning binnen is gekomen via een raam of deur. Hoewel de inbreker dan al binnen is, zal een sirene zorgen voor een schrikreactie en de inbreker daardoor afschrikken om nog verder te zoeken in uw woning. Naast een magneetcontact is ook een bewegingssensor een populaire manier om inbrekers te detecteren en een alarm af te laten gaan in uw woning.

« Terug naar alle veelgestelde vragen

Zo werkt Pluis.

 1. Neem vrijblijvend contact op
 2. Je huis krijgt een beveiligingsscan
 3. Kies de beveiliging die bij je past
 4. Voel je helemaal pluis!

Onze voordelen

 • Gecertificeerd beveiligingssysteem
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Draadloos alarmsysteem incl. app
 • Gratis configuratie & installatie
 • Incl. storingsservice en onderhoud
 • 24/7 in contact met alarmcentrale
 • Maatwerk advies
 • Beste prijs/kwaliteit op de markt