Wanneer moet mijn brandblusser gekeurd worden

Wanneer u een brandblusser in huis heeft, wilt u er zeker van zijn dat deze in gevaarlijke situaties altijd naar behoren werkt. U moet er toch niet aan denken, dat er een deel van uw inboedel verloren gaat door een haperende brandblusser! Om zeker van uw zaak te zijn is het mogelijk uw brandblusser te laten keuren. Voor ondernemers is het zelfs bij wet verplicht gesteld, om dit eens per twee jaar te laten doen door een erkende inspecteur. Particulieren hoeven hun brandblusser niet te laten keuren, al raden wij aan dit wel eens per vijf jaar te doen. Mocht u over een brandblusser beschikken die al meer dan tien jaar oud is, dan is het aan te raden deze eens per twee á drie jaar te laten keuren.

Onderhoud brandblusser

Niet alleen heeft een brandblusser een bepaalde houdbaarheid, ook kunnen ze naar verloop van tijd het nodige onderhoud vergen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de vloeistof in de brandblusser, het controleren van de werking van de meter op de brandblusser, enzovoorts. Hoewel de brandblusser in uw woning wellicht weinig te lijden heeft gehad in uw woning, kan er soms toch ongemerkt schade ontstaan.

U kunt hierbij denken aan schade door weersinvloeden als vorst of condens, blusstoffen die niet meer functioneel zijn tegen een brand, technische mankementen die zijn ontstaan, inwendige of uitwendige roestvorming en bijvoorbeeld beschadigingen door het omstoten van de brandblusser. Zeker inwendige schade kunt u van buitenaf niet opmerken, waardoor een controle van uw brandblusser geen overbodige luxe is. Laat deze controle altijd uitvoeren door een erkende inspecteur, zodat u zeker bent van een werkende brandblusser in een noodsituatie!

« Terug naar alle veelgestelde vragen

Zo werkt Pluis.

 1. Neem vrijblijvend contact op
 2. Je huis krijgt een beveiligingsscan
 3. Kies de beveiliging die bij je past
 4. Voel je helemaal pluis!

Onze voordelen

 • Gecertificeerd beveiligingssysteem
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Draadloos alarmsysteem incl. app
 • Gratis configuratie & installatie
 • Incl. storingsservice en onderhoud
 • 24/7 in contact met alarmcentrale
 • Maatwerk advies
 • Beste prijs/kwaliteit op de markt