Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een alarmsysteem?

Bij de aanschaf van een alarmsysteem zijn er een aantal punten waar u op kunt letten. Zo is het van belang om vooraf te bepalen wat voor u de meest voorname reden is om een alarmsysteem aan te schaffen. Wilt u zich enkel beveiligen tegen bijvoorbeeld inbraak of brand? Vindt u het belangrijk, dat u zo min mogelijk zorg hoeft te dragen over het alarmsysteem? Wilt u geadviseerd worden over de beste oplossing voor de beveiliging van uw woning? Enzovoorts! U kunt op basis van uw antwoorden op deze vragen bepalen of u kiest voor een alarmsysteem uit een bouwmarkt, of dat u kiest voor een compleet beveiligingspakket van bijvoorbeeld Pluis.

Losse componenten van een alarmsysteem

De eerste mogelijkheid heeft het voordeel, dat u losse componenten aan kunt schaffen en zich zo bijvoorbeeld enkel kunt beveiligen tegen inbraak. Daarnaast is de bouwmarkt vaak goedkoper, dan de pakketten van aanbieders als Pluis. Daarentegen dient u de componenten van de bouwmarkt zelf te installeren, zelf te onderhouden en tijdig te voorzien van nieuwe batterijen. Bij een kapot onderdeel kunt u deze vaak niet los kopen, waardoor u de gehele component dient te vernieuwen.

Compleet beveiligingspakket

Met een compleet beveiligingspakket van bijvoorbeeld Pluis geniet u niet alleen van meer comfort, dan bij een alarmsysteem van een bouwmarkt, ook krijgt u toegang tot veel extra diensten. Zo wordt het alarmsysteem voor u geïnstalleerd, bent u direct beveiligd tegen zowel inbraak, als brand en medische mankementen en worden de componenten onderhouden door een gecertificeerde monteur van Pluis. Zo heeft u zelf geen omkijken naar het alarmsysteem, maar bent u wel volledig beveiligd.

Bovenal is het belangrijk om bij de aanschaf van een alarmsysteem te kijken of deze officieel erkend worden door brancheorganisaties en of ze zijn voorzien van keurmerken. Sommige van deze keurmerken heeft u nodig voor de aanvraag van bijvoorbeeld een subsidie bij uw gemeente of bij de aanvraag van een korting op uw premie bij de verzekeringsmaatschappij.

┬ź Terug naar alle veelgestelde vragen

Zo werkt Pluis.

 1. Neem vrijblijvend contact op
 2. Je huis krijgt een beveiligingsscan
 3. Kies de beveiliging die bij je past
 4. Voel je helemaal pluis!

Onze voordelen

 • Gecertificeerd beveiligingssysteem
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Draadloos alarmsysteem incl. app
 • Gratis configuratie & installatie
 • Incl. storingsservice en onderhoud
 • 24/7 in contact met alarmcentrale
 • Maatwerk advies
 • Beste prijs/kwaliteit op de markt