Mijn rookmelder piept, hoe komt dat?

Wanneer u een rookmelder in huis heeft zal het u vanzelf een keer overkomen, een piepende rookmelder zonder dat er sprake is van een brand in uw woning. Waar komt de piep vandaan en belangrijker, hoe kunt u de piep weer stoppen? Een rookmelder piept als er sprake is van een lage batterijspanning of bijvoorbeeld een hoge rookontwikkeling. Dit laatste kan al het geval zijn, als er iets aanbrandt in uw keuken of als er veel stoom vrijkomt bij bijvoorbeeld het douchen.

Bij een rookmelder die piept van de bouwmarkt kunt u vaak op de knop op de rookmelder drukken om deze weer uit te schakelen. Wanneer u zelf geen reden kunt bedenken voor het piepen, bijvoorbeeld als u niet aan het koken bent of als u niet onder de douche heeft gestaan, dan is het aan te raden de batterijspanning te controleren. Dit geldt echter alleen wanneer u de rookmelder in een bouwmarkt of hobbywinkel heeft gekocht. De rookmelders van Pluis worden dagelijks gecontroleerd op de batterijspanning vanuit de meldkamer, waardoor de kans op lege batterijen minimaal is.

Ook in het geval, dat een rookmelder van Pluis piept, kunt u op de knop op de rookmelder drukken om het piepen te stoppen. Als er sprake was van een afgaand alarm, is de meldkamer hiervan op de hoogte gebracht en zult u gebeld worden om te controleren of er niks aan de hand is. Op al onze producten geldt, dat wij een vals alarm niet in rekening brengen. In dit geval hoeft u zich dus nergens zorgen over te maken!

Wat te doen als de rookmelder blijft piepen

Wanneer de rookmelder blijft piepen is het raadzaam om de batterijen er tijdelijk uit te halen, of in het geval dat uw rookmelders van Pluis zijn, contact op te nemen met onze klantenservice.

« Terug naar alle veelgestelde vragen

Zo werkt Pluis.

 1. Neem vrijblijvend contact op
 2. Je huis krijgt een beveiligingsscan
 3. Kies de beveiliging die bij je past
 4. Voel je helemaal pluis!

Onze voordelen

 • Gecertificeerd beveiligingssysteem
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Draadloos alarmsysteem incl. app
 • Gratis configuratie & installatie
 • Incl. storingsservice en onderhoud
 • 24/7 in contact met alarmcentrale
 • Maatwerk advies
 • Beste prijs/kwaliteit op de markt