Kan ik subsidie krijgen bij een alarminstallatie?

Vaak krijgen we de vraag of het mogelijk is om subsidie te krijgen bij de aanschaf van particuliere beveiliging voor een woning. Hoewel voor ondernemers landelijk is vastgelegd, dat het mogelijk is een subsidie aan te vragen voor een alarminstallatie, verschilt het bij de particuliere beveiliging per gemeente. Zo hebben de gemeenten Almere, Amstelveen, Schiedam, Tilburg, Utrecht, Voorschoten en Zoetermeer een regeling voor haar inwoners, wanneer deze besluiten hun huis te voorzien van een alarminstallatie. Let wel, we raden u altijd aan om navraag te doen bij uw gemeente om er zeker van te zijn, dat u wel of geen subsidie krijgt.

Gecertificeerde monteur

Om subsidie te krijgen, dient u de alarminstallatie altijd te laten installeren door een gecertificeerde monteur. Zo kunt u aantonen, dat u de alarminstallatie heeft laten plaatsen en tegen welke prijs u dit heeft gedaan. Overigens geldt de subsidie niet alleen voor een alarminstallatie, ook het beveiligen van deuren en ramen middels veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder of een bijzetslot bieden u de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij uw gemeente.

Met het basispakket van Pluis heeft u een volledige alarminstallatie tegen een scherpe prijs, daarbij wordt het beveiligingssysteem door een gecertificeerde monteur geïnstalleerd. Zo bent u verzekerd van enerzijds een goede beveiliging en anderzijds maakt u direct aanspraak op een subsidie, mits uw gemeente hier een regeling voor heeft.

┬ź Terug naar alle veelgestelde vragen

Zo werkt Pluis.

 1. Neem vrijblijvend contact op
 2. Je huis krijgt een beveiligingsscan
 3. Kies de beveiliging die bij je past
 4. Voel je helemaal pluis!

Onze voordelen

 • Gecertificeerd beveiligingssysteem
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Draadloos alarmsysteem incl. app
 • Gratis configuratie & installatie
 • Incl. storingsservice en onderhoud
 • 24/7 in contact met alarmcentrale
 • Maatwerk advies
 • Beste prijs/kwaliteit op de markt