4 manieren om inbrekers te weren

Met goede inbraakpreventie geef je boeven geen kans om jouw huis binnen te gaan. Hierdoor blijft jouw woning veilig en bescherm je jouw bezittingen. Inbrekers zijn altijd op zoek naar makkelijke doelwitten waar ze snel hun slag kunnen slaan. Voorkom woninginbraak en lees hieronder 4 manieren om de inbrekers te weren.

  1. Zorg voor goede buitenverlichting;
  2. Leg geen waardevolle spullen in het zicht;
  3. Installeer inbraakpreventief sluitwerk;
  4. Koop een professioneel alarmsysteem.

1. Zorg voor goede buitenverlichting

Inbrekers werken graag in het donker. Daarom is goede buitenverlichting belangrijk. In het donker worden ze minder snel gezien en kunnen ze rustig hun gang gaan. Met veel licht is de kans groter dat de boeven worden gezien. Als je een avondje weg gaat, zet dan gewoon de buitenverlichting aan. Dit kan bijvoorbeeld met een bewegingssensor. Denk ook aan de binnenverlichting. Je kunt bijvoorbeeld met een timer instellen dat wanneer het donker wordt, de lampen aangaan.

2. Leg geen waardevolle spullen in het zicht

Als je even weggaat, laat dan geen waardevolle spullen op tafel liggen. Zoals een laptop of portemonnee. Hoe minder de inbreker in het huis ziet, hoe groter de kans dat hij jouw woning overslaat. Leg jouw spullen bijvoorbeeld in een lade of op een eettafelstoel. Leg jouw tablet of smartphone in ieder geval op een plek dat het niet in het zicht ligt.

3. Installeer inbraakpreventief sluitwerk

Sterk sluitwerk maakt het inbrekers moeilijk om een deur of raam te forceren. Denk hierbij aan een driepuntssluiting. Let bij de aankoop op het skg-keurmerk. Sloten met dit keurmerk zijn minder snel te kraken. En hoe langer een inbreker nodig heeft om het huis binnen te komen, hoe minder aantrekkelijk de woning wordt. Met speciaal beveiligingsbeslag zorg je dat inbraakmethodes zoals de Bulgaarse methode minder succesvol zijn. En zorg jij voor een veilige woning.

4. Koop een professioneel alarmsysteem

Een inbreker is nooit blij met een goed alarmsysteem. De systemen die je bij de bouwmarkt koopt, zijn makkelijk los te krijgen en stuk te maken. Met een professioneel alarmsysteem is dat lastiger en hiermee weer je inbrekers. Het kost ze namelijk meer tijd en daar hebben de boeven geen geduld voor. En als je sensoren en magneetcontacten laat plaatsen, zorg je voor optimale inbraakpreventie. En dus een goed beveiligde woning.

Geef inbrekers geen kans!

Met deze tips zorg je ervoor dat je inbrekers weert uit jouw woning. Houd voor meer tips de blog van Pluis in de gaten. Heb je vragen over woonhuisbeveiliging? Neem gerust contact met ons op!