Pluis. seniorentelefoon

oudemevrouwEen senioren telefoon lijkt zowel qua uiterlijk, als qua functionaliteiten sterk op een gebruikelijke mobiele telefoon zonder de functies van een smartphone. Toch kent een senioren gsm een aantal belangrijke verschillen, die deze telefoon zo aantrekkelijk maakt voor ouderen. De belangrijkste functionaliteiten, zoals het bellen en sms’en werken gelijk aan de werking van deze functionaliteiten op een gebruikelijke mobiele telefoon. Op deze pagina leggen we de belangrijkste verschillen aan u uit!

Voordelen senioren telefoon

Naast de gebruikelijke functionaliteiten is een senioren telefoon specifiek gericht op ouderen. Dit valt terug te zien in de grote toetsen, die ook voor senioren goed leesbaar zijn, een simpel menu met enkel de meest belangrijke functies als bellen, sms’en en een contactenboek, het lichte formaat van de telefoon, enzovoorts. Door deze kleine aanpassingen ten opzichte van een gebruikelijk toestel, kunnen ouderen voortaan eenvoudig met familieleden of kennissen bellen en sms’en.

[templatera id=”1658″]

Met één druk op de knop in contact met familieleden

Wat een senioren gsm zo speciaal maakt, is de noodknop op het toestel. Deze zit niet op de gebruikelijke telefoons en stelt senioren instaat om met een druk op de knop contact te leggen met een familielid of bijvoorbeeld buur. Dit is handig, als een oudere zich niet lekker voelt en direct hulp nodig heeft, als er sprake is van ongewenst bezoek of bijvoorbeeld bij brand. U kunt vooraf een telefoonnummer koppelen aan de noodknop, die direct gebeld wordt als er op de noodknop gedrukt wordt.

De kosten voor een senioren telefoon liggen vaak hoger dan de kosten voor een soortgelijke telefoon van een normaal formaat en zonder noodknop. U kunt ze verkrijgen bij de grote elektronicazaken of telecomwinkels! Let wel, voor het gebruik van een senioren gsm heeft u een simkaart nodig met voldoende prepaid tegoed om te bellen en sms’en.

Een alternatief voor een senioren telefoon is mogelijk een paniekknop of arm/halsband, waarmee alarm geslagen kan worden in noodsituaties.

paniekknop

Pluis. Ouder & Zorg helpt u bij

Ongevallen

Alarmering

en is simpel te bedienen & uit te breiden.

Ontdek onze gebruiksvriendelijke Zorg & Ouder pakket en ontdek de mogelijkheden met zorg op afstand.