De Pluis. paniekknop voor ouderen

Een veel gebruikte beveiligingstechniek in de woning van ouderen is een zogenaamde paniekknop, die is aangesloten op een particuliere meldkamer. Met deze paniekknop stelt Pluis senioren instaat om zelf hulp in te schakelen, als er bijvoorbeeld sprake is van een medisch ongeval, brand of een inbraak in huis. Zodra senioren de paniekknop indrukken, wordt de meldkamer ingelicht van de situatie en worden vanuit de meldkamer waarschuwingsadressen gecontacteerd. In het geval van een medisch ongeval is de bejaarde zo nooit lang alleen en kan op een snelle, adequate manier hulp geboden worden.

paniekknop

Werking paniekknop

IMG_3070 (5De paniekknop kan op meerdere manieren worden geïnstalleerd in de woning van senioren. Zo is het mogelijk de paniekknop op een vaste plek in de woning te implementeren, als op een tafel, bij het bed of bijvoorbeeld naast de bank. Daarnaast kan een oudere de paniekknop als armband of ketting dragen, zodat een bejaarde bij bijvoorbeeld een val niet eerst een grote afstand moet overbruggen om hulp in te kunnen schakelen.

Ook een paniekknop op de afstandsbediening van het volledige alarmsysteem in de woning van senioren is mogelijk bij Pluis. Zodra de knop wordt ingedrukt komt er een melding binnen bij de alarmcentrale, waarvandaan direct vooraf opgegeven waarschuwingsadressen worden benaderd. Dit kunnen familieleden zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden van senioren!

Surveillance

Pas wanneer er sprake is van een geverifieerd alarm, kan de meldkamer een hulpdienst inschakelen. Wel is het mogelijk om een mobiele surveillance langs te sturen vanaf de meldkamer, u betaalt hier enkel voor als de surveillance ook daadwerkelijk bij de ouderen is langs geweest.

header-basispakket

Pluis. Ouder & Zorg helpt u bij

Ongevallen

Alarmering

en is simpel te bedienen & uit te breiden.

Ontdek onze gebruiksvriendelijke Zorg & Ouder pakket en ontdek de mogelijkheden met zorg op afstand.