De Pluis. Koolmonoxidemelder

U heeft vast wel eens gehoord van een koolmonoxidevergiftiging, iets waar u liever niet te lang bij stil wilt staan. Toch komt het nog vaak voor, dat er gewonden of zelfs doden vallen te betreuren als gevolg van zo’n vergiftiging. Het verraderlijke aan koolmonoxide is de geur- en kleurloosheid ervan, waardoor u het zelf niet kunt opmerken. Gelukkig biedt Pluis naast het basispakket losse koolmonoxidemelders om uw veiligheid en die van medebewoners te kunnen waarborgen op dit gebied. Zeker wanneer u veel kleine ruimtes heeft zonder een goede ventilatie, kan een koolmonoxidemelder geen overbodige luxe zijn. Onze adviseurs komen graag bij u langs om een analyse te maken van de risico’s in uw woning.

Brandbeveiligingsysteem

Advies en installatie

Bij de risicoanalyse die wij vooraf van uw woning maken, houden onze ervaren adviseurs rekening met tal van belangrijke aspecten om een koolmonoxidegevaar te detecteren. U kunt hierbij denken aan het analyseren van de belangrijkste bronnen van koolmonoxide in uw woning, de mogelijkheid tot het ventileren van ruimtes middels bijvoorbeeld roosters of ramen, enzovoorts. Vanzelfsprekend wilt u de veiligheid tegen een koolmonoxidevergiftiging niet ten koste laten gaan van de veiligheid tegen inbraak, waardoor het openen van ramen vaak een slechte oplossing vormt.

Op basis van het gegeven advies komen onze erkende installateurs de koolmonoxidemelder(s) bij u thuis installeren. Doordat onze koolmonoxidemelder draadloos is, wordt de installatie binnen een korte tijd uitgevoerd en heeft u geen schade aan muren of plafonds. De installateur zorgt er tevens voor, dat de koolmonoxidemelder verbonden wordt met de meldkamer.

image002

Controle en onderhoud

Vanuit de meldkamer controleren we dagelijks of uw koolmonoxidemelder naar behoren werkt en of deze over voldoende batterijspanning beschikt. Mocht dit niet het geval zijn, dan komen wij bij u langs voor een onderhoud aan de koolmonoxidemelder. Dit doen we eveneens tijdens ons twee jaarlijkse preventieve onderhoud aan uw alarmsysteem, waarbij we alle componenten controleren op eventuele defecten. Mocht er een defect zijn door een fabricagefout, dan wordt de storing gedurende de uitgebreide fabrieksgarantieperiode van vijf jaar zonder meerkosten verholpen.

Zo heeft u geen omkijken naar het waarborgen van uw veiligheid en weet u zeker, dat uw koolmonoxidemelder op de juiste plaats geïnstalleerd wordt en altijd naar behoren werkt! Mocht er eens iets aan de hand zijn, dan nemen we vanuit de meldkamer direct contact met u, of een van uw vooraf opgegeven waarschuwingsadressen op.

Pluis. Brand & Inbraak

Simpel te bedienen
& uit te breiden.

Ontdek ons scherp geprijsde alarmsysteem en ervaar hoe simpel het is om uw huis te beschermen.