Bedraad of Draadloos alarmsysteem?

Een bedraad alarmsysteem is een goed alternatief voor draadloze alarmsystemen in huis. Hoewel ons basispakket draadloze sensoren biedt, is het voor sommige woningen met een hogere risicoklasse beter om te kiezen voor een bekabelde variant. Onze adviseurs geven u hier vooraf graag een goede indicatie van. Bij deze bekabelde systemen worden de verschillende sensoren tegen inbraak of brand in uw woning met een kabel verbonden aan het hoofdsysteem. Op het moment, dat een van de sensoren een elektronische puls afgeeft, door bijvoorbeeld bewegingen in huis of rook, wordt deze puls via de bedrading doorgegeven en zorgt het hoofdsysteem voor het gewenste alarm. Vanzelfsprekend is het mogelijk de bedrading voor deze vorm van alarmsystemen achter uw muur te verwerken, zodat u hier na de implementatie in huis geen zicht meer op heeft.Compleet alarmsysteem

Voordelen bekabelde alarmsystemen

De bekabelde sensoren uit het aanbod van Pluis heeft een aantal noemenswaardige voordelen ten opzichte van de beveiligingssystemen uit bouwmarkten. Zo is het met een bekabeld systeem van Pluis niet langer noodzakelijk batterijen te vervangen, terwijl dit bij de systemen uit bouwmarkten wel handmatig moet. Let wel, ook bij draadloze systemen hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervangen van batterijen. Dit is een onderdeel van ons twee jaarlijks onderhoud aan uw systeem.

De keuze voor een bekabelde alarminstallatie is bij sommige woningen noodzakelijk om te voldoen aan een verzekeringseis. Dit geldt over het algemeen voor woningen met een hogere risicoklasse, waarbij een draadloos alarmsysteem niet voldoende is.

Het grootste nadeel aan een bedraad alarmsysteem volgt uit een van deze voordelen, het aanleggen van een dergelijk systeem kost namelijk meer tijd en moeite dan de implementatie van een draadloos alarmsysteem. Het inbrengen van de bedrading achter bijvoorbeeld uw muur kan een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn.

Voordelen

 • U hoeft geen batterijen meer te vervangen
 • Geschikt voor woningen met hoge risicoklasse
 • Kabels netjes weggewerkt achter uw muur

Nadelen

 • Aanleggen alarminstallatie kost meer tijd

Pluis helpt u bij het maken van de juiste keuze

Wij begrijpen, dat het lastig is om voor uw eigen woning in te schatten of een bekabelde alarminstallatie noodzakelijk is. Gelukkig staat Pluis voor u klaar, om u te adviseren en indien gewenst direct te helpen bij de implementatie van het alarmsysteem in uw woning. Wij vinden, dat we een veilig gevoel samen moeten creëren!

Pluis. Brand & Inbraak

Simpel te bedienen
& uit te breiden.

Ontdek ons scherp geprijsde alarmsysteem en ervaar hoe simpel het is om uw huis te beschermen.

Zo werkt Pluis.

 1. Neem vrijblijvend contact op
 2. Je huis krijgt een beveiligingsscan
 3. Kies de beveiliging die bij je past
 4. Voel je helemaal pluis!

Onze voordelen

 • Gecertificeerd beveiligingssysteem
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Draadloos alarmsysteem incl. app
 • Gratis configuratie & installatie
 • Incl. storingsservice en onderhoud
 • 24/7 in contact met alarmcentrale
 • Maatwerk advies
 • Beste prijs/kwaliteit op de markt